Een stukje paradijs! - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Bianca Poppelaars - WaarBenJij.nu Een stukje paradijs! - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Bianca Poppelaars - WaarBenJij.nu

Een stukje paradijs!

Blijf op de hoogte en volg Bianca

29 Juli 2013 | Thailand, Ko Pha-Ngan

We hebben de kinderen beloofd nog te gaan zwemmen in het zwembad, dus uitslapen is er niet bij. Een uitgebreid ontbijtbuffet staat op ons te wachten. Warm eten, koud eten, salades, brood, toetjes en fruit. Iedereen kiest wat ie lekker vindt. Die ster extra zorgt voor boordevol keuze. Daarna gauw zwemkleding aan. Ik hijs me in een badjas van het hotel. Om 09.00 uur nog niemand in het zwembad te bekennen. Met z'n vijven hebben we lol. Er wordt gesopt, salto's gemaakt en bijelkaar in de rug gezeten. Het zwembad voor onszelf, lekker wakker worden zo. Na een douche is het tijd om verder te reizen. De shuttlebus van Lomprayah komt ons halen. In het daglicht zien we dat Yara gelijk heeft. Het hotel is zo mooi, maar zit een beetje verstopt. Dat viel gisteravond minder op.

Bij het treinstation stappen we over in een touringcar. Een Nederlands gezin heeft hun laptop in het hotel aan de oplader laten hangen dus in allerijl moet er snel een motortaxi terug worden geregeld naar hun hotel. Dit was niet het eerste dat misging bij hen, vertelt de vrouw. De tocht naar de pier duurt toch nog zon 40 minuten. Daar aangekomen is het een drukte van jewelste. We staan bij de incheckbalie en de vrouw van de laptop zegt lachend: "als we maar niet op het verkeerde eiland uitkomen...". Joerie checkt in en een oplettende 'koffersticker-plakdame" wijst ons op het verschil van sticker op de koffer Koh Pangan en sticker op onze t-shirts Koh Tao. Zo zouden wij zo op het verkeerde eiland uitkomen...

En daar gaan we dan 270 mensen lopen de pier op, achterelkaar met al hun bagage, iedereen in dezelfde Catamaran. Tjokvol is deze. Door het sticker-incident zijn wij als laatste. Jammer, dan hebben we geen air-conditioned zitplaats. Ach ja, dan maar op het dek. Aan de zijkant zien we een paar plastic krukjes staan waarop we plaatsnemen. Het zeewater spat naar boven in ons gezicht, wind weer door de haren, uitzicht op zee. Haha, wij vinden dit de beste plekken aan boord. Zo zie je maar, lest best. Ook vandaag spotten we een nieuw dier, ditmaal de vliegende vis. Een grappig gezicht, een vis met vinvleugels. Na een uurtje houden de dames het voor gezien. Ze vallen in slaap. Yara heeft een plekje op de grond verworven en Nyah op mijn schoot, Jesse kijkt over zee en luistert naar de muziek via zijn Beats. Prima toeven.

We varen via Koh Tao, waar we later deze week zullen verblijven, naar Koh Pangan. Bij het wisselen van boot in Koh Tao is het een zooitje ongeregeld. Daar kunnen ze nog wel wat leren. We stappen over op een andere boot en varen nog een uurtje verder. De pick-up truck van de SaladHut staat ons al op te wachten. We rijden naar de andere kant van het eiland, 1 doorgaande weg.

We komen bij een klein paradijsje! Wat een sfeervol ingerichte locatie met uitzicht op zee. Het is bloedheet, we zetten de koffers in ons eigen huis en binnen 10 stappen staan we op het strand. Even de omgeving verkennen. Ideale locatie om twee dagen helemaal niets te doen. Zwemmen, snorkelen, kayaken en lekker eten, dat is het plan.  We hebben best honger en we besluiten bij de SaladHut een hapje te doen. Zeer smaakvol Thais eten, westers ook verkrijgbaar. Dank aan Danielle die ons op dit paradijsje wees. Lekker 8 dagen strand nu voor de boeg. Hier doen we niet veel, op Koh Tao hebben we nog wat activiteiten gepland. Volgens mij staat de SaladHut hier goed bekend, al snel stroomt het hele restaurant vol. Men wacht zelfs om een plekje te bemachtigen. Het is inmiddels donker, de lichten staan aan en op zee varen wat verlichte vissersboten. Daar zitten we dan met vijven aan een heerlijk maal,  de zee voor ons, hier kunnen we wel aan wennen.

Na het eten nog een korte strandwandeling om uit te buiken en lekker even met de meiden op een grote schommel die hier hangt. Er zijn een drietal massageplekken op het strand. Een Thaise massage laten we hier zeker doen en Thaisevoetreflexiologie. O ja, en een manicure want onze Yara heeft haar nagels eindelijk mooi lang. Zonder Thaise massage gaan we niet naar huis. Die kan gewoon niet ontbreken, maar nog niet eerder de tijd voor genomen. Nu genoeg tijd dus we gaan het ervan nemen en onszelf lekker laten verwennen.

Na een douche leggen we Nyah vastin bed. Ze is bekaf. Jesse, Yara, Joerie en ik zitten op de veranda. Jesse leest, Yara in de hangmat en wij aan het relaxen. De zee ruist voor ons, geen muggen en nog heerlijk warm. Een zwoele zomeravond om in het geheugen te griffen.

• 30 Juli 2013 - 05:47

Wil:

Hallo
    Dat klinkt niet verkeerd zo lekker aan zee
    Knap van je Yara dat je nagels mooi lang zijn en nu ze nog een keer laten verwennen het kan niet op
    Nyah zo aan zee kun je fijn bijkomen van al de mooie dingen die je hebt gedaan,reizen is hard werken maar wel leuk
    Jesse heb je nog wat te lezen voor op het strand maar met wat muziek is het ook goed toeven
    Bianca en Joerie het klinkt allemaal weer geweldig zo aan het strand is het fijn om even wat bij te komen
    Liefs