Glijden van de rotsen bij de Erawan watervallen! - Reisverslag uit Erawan, Thailand van Bianca Poppelaars - WaarBenJij.nu Glijden van de rotsen bij de Erawan watervallen! - Reisverslag uit Erawan, Thailand van Bianca Poppelaars - WaarBenJij.nu

Glijden van de rotsen bij de Erawan watervallen!

Blijf op de hoogte en volg Bianca

23 Juli 2013 | Thailand, Erawan

Glijden van de rotsen bij de Erawan watervallen!

Ook vandaag staan we later op dan gepland. De kindjes liggen telkens nog zo heerlijk te slapen en het is immers vakantie. Daardoor haasten we ons na het wakker worden wel met het ontbijt om toch snel richting het busstation te kunnen gaan.

We komen terecht in een motortaxi, weer een nieuwe manier van vervoer proberen. We crossen door de stad richting het station. Hier worden we meteen aangesproken door een man die zegt dat de bus naar Erawan pas over meer dan een uur vertrekt. Zijn voorstel is om een taxi te nemen. We slaan het aanbod af en gaan op zoek naar de juiste bus. Een dame, die eerst man was volgens ons, komt ons tegemoet gelopen en wijst ons de weg naar de juiste bus, betalen in de bus geeft ze aan. Omdat het de eerste keer is dat we met de public bus gaan, weten we niet of haar verhaal klopt. Zijn wij zo wantrouwend? Of zijn we gewoon alert? Onze 'voelsprieten' zijn telkens erg gevoelig voor signalen. Joerie vraagt een na bij de informatiepost en de dame blijkt gelijk te hebben. Helaas had de man die we in eerste instantie tegenkwamen gelijk, het duurt nog 1 uur voordat de bus gaat vertrekken.
We kijken wat rond en kopen wat fruit, ook ditmaal kopen we een soort erbij die we nog niet gegeten hebben. Een soort appelachtig fruit, wat minder hard. Niet bijzonder qua smaak. Nyah moet naar de wc. Ze komt terug en Joerie verteld dat ze hun slippers voor de deur uit moesten en voor de hygiene en de reinheid van de vloer andere 'wc slippers' aankregen. Toch goed bedacht van die Thaien.

De chauffeur is een rustige vriendelijke man, hij zet de airco vast aan en zegt dat we zo in kunnen stappen. Airco? Lees ventilatoren bevestigd aan het plafond. De bussen zijn kleurrijk, een soort oude Mercedes bussen. Oud, met ramen die moeilijk open kunnen. En...er zit geen deur aan de achterkant. Het is wat later in de ochtend dus minder druk, we hebben dus allemaal een dubbele plek. Eigenlijk best relaxed! Vlak voordat we gaan, legt de 'dame' haar tas in de bus, maar stapt uit. Ook als de buschauffeur gaat rijden, is ze nog niet terug. De tas ligt er echter wel.....hmmm raar. Joerie en ik denken hetzelfde, een bom? Als we echter een stukje de bus hebben gekeerd, stapt ze in. Ook weer opgelost! Toch wantrouwend, denk ik. Yara en Nyah weten immers dat reizen sneller lijkt te gaan als ze slapen. Dus wat doen de dames? Snel hun ogen dicht.

Aangekomen bij Erawan National Park moeten we eerst plassen. Er is een wc, maar wat voor een? Een gruwelijk stinkende wc. En iedereen weet dat mama dan half kokhalzend in de wc staat. Gelukkig hebben we zakdoekjes bij en handzeep. En ik een handdoek die ik op m'n neus houdt. Als ik niet echt had gehoeven, was ik nu niet gegaan.

Daarna lopen we het park in. De waterval kent 7 plateaus, lees verdiepingen. Op alle plateaus mag je zwemmen. We lopen de eerste vier plateaus naar boven, helemaal redden we vandaag helaas niet. De laatste bus terug vertrekt immers om 1600 uur en die mogen we niet missen. Op plateau vier zien we een aap boven ons slingeren. Bij de ingang zijn we er attent op gemaakt dat we goed op onze bezittingen moeten letten. Ook mogen we de apen niet voeren. In de omgeving van de waterval is namelijk genoeg 'natuurlijk' voedsel te vinden. Er vliegen hele grote mooie vlinders en in het water zwemmen grote en kleine vissen. Onze waterratten willen zwemmen, maar omdat er inmiddels een regenbui valt, gaan Joerie en ik niet mee. Onze tweede bui pas en gelukkig houdt ie op als de kids het water in gaan. Daar gaan ze dan. Jesse, Yara en Nyah zwemmen bij de waterval tussen de vissen. Nyah vindt het maar niets al die beestjes die langs haar zwemmen. Jesse zien we al snel de rots opklauteren gevolgd door zijn zus. Samen glijden ze van de rotsen naast de waterval af. Wat een beleving! Door het stromend water over de rotsen doet dit geen pijn en is het een echte glijbaan. Nyah blijft niet lang achter en klautert ook naar boven. Boven krijgt ze wat hulp om op de juiste ' glijbaan' terecht te komen. Ook zij heeft de smaak nu te pakken. Daarna settlen ze zich op een rots aan de kant met de voeten in het water. Het duurt niet lang voordat de vissen naar hun voeten zwemmen en er aan beginnen te knabbelen. De
live 'fish spa'! Alleen Nyah houdt haar voeten liever boven water. Geduldig en vol verbazing zitten ze daar een tijd. Een goede behandeling voor de voeten, die zullen straks weer zacht aanvoelen.

We lopen 1 plateau naar beneden en komen bij een uitzichtpunt waar in de boom voor ons vier apen zitten. Even foto's maken. Bij het derde plateau zitten we alle vijf met de voeten in het water, zodat de vissen genoeg dode huidvlekken te eten hebben. Jesse en Nyah zwemmen daarna nog naar de waterval om erdoorheen te lopen en onder te gaan staan. Dat water blijkt wel heel koud te zijn. Tijd om terug te gaan. Snel omkleden, vijf magnums kopen die samen meer kosten als een buskaartje enkel voor vijf personen en de bus in. Omdat het de laatste bus is, is hij propvol! Geen zitplaats meer voor ons.
Het deert Yara en Nyah niet, ze gaan op de grond zitten. Nou ja zitten, eigenlijk kruipen ze half onder de stoel voor hen om in slaap te vallen op de grond, helemaal opgepropt liggen ze daar. Maar ze slapen bijna de hele busreis en hebben geen kast van de drukte.

Als we er zijn, eten we bij een klein Italiaans restaurant. Een pizzabakker die twee keer Europees kampioen is geworden in Napels waar hij een grote zaak had. Een echte pizzabakker dus en dat proeven we. Hij heeft vandaag ook zelf verse tiramisu gemaakt, dat gaat er wel in. Joerie mag zijn 'Chang' biertje niet openlijk op  tafel zetten. Het is een boeddhistische feestdag vandaag en dat verklaart dat er ook veel zaakjes gesloten zijn. Hij schenkt zijn glas in en zet zijn flesje naast het tafeltje op de grond, zodat de pizzabakker geen problemen krijgt met de politie ivm de feestdag en de daarbijhorende normen en waarden.

Jesse regelt de motortaxi terug. Een wat kleinere dan vanochtend dus hij mag achterop de motor zitten en wij in het karretje ernaast. Nog even zwemmen, douchen, spelletje doen en een lassi drinken. Morgen onze laatste dag hier!

• 23 Juli 2013 - 21:26

Natalie:

Wat leuk live fish Spa, heerlijk. Weer een dag vol bijzondere momenten. Jeetje wat gaaf en bijzonder allemaal. Succes morgen met de doorreis en tot over 2,5 week.

Love you

• 24 Juli 2013 - 07:37

Wi:

Hallo jullie zijn al een tijdje aan verder reizen maar vanmorgen vroeg Cheo om jullie hij mist jullie Heb gezegd dat ik zou zeggen dat jullie terug moesten komen en hij knikte voluit met een brede lach Gelukkig is het maar een moment en zitten we nu samen aan tafel te eten
    Sue is weer thuis Plaats maar snel wat foto's als het lukt zijn erg nieuwsgierig.
    Zie jullie wel weer op Skype en geniet van de volgende uitdaging
    Dikke knuffel van Cheo en Gio
    Liefs