Geef ze een netje en ze zijn uren zoet!
Blijf op de hoogte en volg Bianca
31 Juli 2015 | Frankrijk, Rosières
Een beetje uitgeslapen vandaag! Een bezoekje aan de nougatmaker in Vogue staat op de planning. Een kijkje in de keuken van de chef. Een grote koperen ketel waar au-bain-marie de geklopte eiwitten, suiker en andere ingrediënten tot een soort dikke pasta worden gemaakt. Zwaar werk zien we. Het werk rechtvaardigt de toch prijzige nougat. 1 ketel is 100 kg nougat. De aardige Fransman, die een beetje Duits kan, beantwoordt alle vragen. De pasta wordt met een plakaatmes op een grote plaat gesmeerd. Eenmaal uitgehard, worden er repen en daarna stukjes van gezagen. De laatste stap in het proces is het verpakken in folie. Tuurlijk mag er geproefd worden, waarna we in de winkel wat huisgemaakte nougat kopen. Mmmm!
Daarna op weg naar Joyeuse waar we op zoek gaan naar het bedrijf voor canyoing activiteiten. We moeten de weg even vragen omdat de navigatie de straat niet kent. Blijken we gewoon al in de juiste straat te staan. Het bedrijf is daarna zo gevonden. De Fransman beantwoordt al onze vragen. We willen eigenlijk een hele dag, maar omdat het zo warm is geweest in de Ardèche staat het water hier te laag voor. Dus we boeken een toer voor een halve dag. Morgen, de vetste activiteit! Hopelijk vinden Faya en Tara het ook leuk.
Daarna op zoek naar een riviertje om te zwemmen. Als we Joyeuse net uitrijden, komen we in Rosieres en zien we wat mensen ergens staan te badderen. We besluiten snel te parkeren. Ja hoor, een mooie rivier met genoeg mogelijkheden om te vissen. De eerste kikker wordt snel gevangen en ook een grote kikkervis met twee achterpoten. En genoeg kleine en grote vissen. En daar staan ze dan alle vijf, in badkleding in de rivier met een netje. De garnalen netjes doen het goed. Tara en Jesse hebben een goede samenwerking: Tara jaagt alle vissen in de val die Jesse met twee netjes heeft gemaakt. Dat levert ineens heel wat kleine visjes op. Tante Natalie laat zien hoeveel geduld ze heeft. Ze staat heel lang in de rivier La Beaume met haar netje.... helaas zonder resultaat.
Mooi om te zien hoe onze twee oudsten nu weer het kind in zichzelf laten zien. Heerlijk om te zien dat ze even puber-af zijn. Het maakt hier niet uit wat ze doen en wat ze aan hebben. Hoeven niet cool te zijn, maar zijn hier cool doordat ze zichzelf zijn. We brengen een hele poos bij de rivier door. De koelbox van Ad komt wederom goed van pas.
Op de parkeerplaats is een wijnhuis. En onze wijnliefhebbers willen hier graag een kijkje nemen. En er wordt geproefd! Ook door mij. Mijn mannetje zou het namelijk zo gezellig vinden als ik met hem een glaasje zou drinken. En 1 witte wijn steekt erbovenuit voor mij.... tuurlijk een fles van EUR 11.. die ik daarom maar laat staan. Ons Naat en Jeroen kopen twee dozen en wij een fles voor ons lieve vriendinnetje en eentje voor onszelf, zoete rosé.
Snel naar de supermarkt. Wat bier en kleine boodschappen en twee pakken pink magnums om onderweg terug op te smikkelen. We eten roerbakei, knakworst en stokbrood. Watermeloen als toetje en de buikjes zijn weer gevuld.
Yara en Tara hebben het dolle uurtje... ze lopen te zingen, te dansen en te springen. Lekker meebleren op de muziek. Gewoon effe gek doen samen!
Vaste prik bijna na het eten: familie speelt Ping Pong. Ja hoor, daar gaan we weer met negenen. Hup, naar de pingpong tafel. Waar Jesse de tegenstander er graag uit smasht, waar Faya heel vaak de finale speelt, waar Nyah de ballen steeds vaker raakt, waar ikzelf net even te laat door ren en waar steevast gestreden wordt door de drie jongsten wie mag serveren. Gewoon gezellig even met de kids lachen.
Rond half tien lopen we terug. Drinken en een koekje en samen een spelletje "horen zien zwijgen" doen. Yara komt ineens naar me toe en fluistert in m'n oor dat ze vier fibromen op Nyahs arm ziet. Dat doet ze lief, heel zacht. Ik zie wat ze bedoeld en probeer er verder geen aandacht aan te schenken. Ja, hoe lang zal het nog uitblijven? Vervelend dat ons kleine meisje die ellende straks tegemoet gaat.
Vaste prik is daarna ook het voorlezen voor die twee schatten. Komen nu nog lekker bij je liggen en luisteren aandachtig. Het is twaalf uur als het licht uit gaat. Goed geweest weer voor vandaag.
Morgen canyoing!!!
Nu al zin in!
Liefs,
Bianca
02 Augustus 2015 - 12:50
Thea:
Lekker he Bianca hoe een goed wijntje smaakt.
Met het andere nieuws ben ik niet zo blij,ik had dat liever zelf gehad.