Activite! Activite! Fatigue!
Blijf op de hoogte en volg Bianca
30 Juli 2015 | Frankrijk, Lagorce
Topdag gehad bij Indy Parc vandaag!
Jeetje wat hebben de kinderen goed samen gewerkt en zijn ze complimenteus geweest. Elkaar goed aangemoedigd, wat erin resulteerde dat iedereen alle 7 parcoursen heeft gedaan. Dat was zo mooi om te zien. Groot hielp klein en klein hielp groot.
Vanochtend al vroeg de wekker gezet. Natalie en Jeroen snel naar de bakker een paar km verderop gereden en Joerie en ik de vaatwasser en was gedaan en tafel gedekt. De jongste drie iets vroeger op bed gelegd gisteravond, zodat iedereen fit is. Aan het ontbijt is het overduidelijk dat iedereen er superveel zin in heeft. De mondjes staan namelijk niet stil. De sportieve outfits worden aangetrokken en de picknick spullen ingepakt. Zo, klaar voor een leuke inspannende dag!
Aangekomen krijgen we een korte instructie en worden de klimoutfits aangedaan. De volgorde is snel bepaald. Yara wilt voorop. Tara met haar papa en Faya met mama. Nyah is de gehele dag aan Joerie gekoppeld. Na een kort oefen parcours, gaan we dan echt beginnen.
Al snel gaat het mis. Tijdens het tokkelstuk draai ik en wil mezelf weer recht krijgen door het staaldraad vast te pakken....gelukkig haal ik m'n hand er net zo snel weer af als dat ik hem er automatisch oplegde. Geluk gehad! Alleen een stevige snee in m'n vinger. Doet geen pijn, maar op een of andere manier wankel ik daarna op m'n voeten. Ik voel me duizelig worden en draaierig. Ik voel mezelf wegvallen. Als er water in m'n nek wordt gedaan en ik een slok water neem, voel ik mezelf weer 'bij' komen. Even wachten en op naar het volgende parcours. Goede les! Nyah blijft nog even rondom me heen hangen, want die vond het eng om te zien. Ook Faya en Tara blijven daarna vragen of het wel gaat.
De parcoursen variëren in moeilijkheidsgraad en ook binnen een parcours kun je kiezen welke moeilijkheidsgraad je doet. Na parcours drie gaan we picknicken. De koelbox en verse lekkernijen komen op tafel en iedereen gaat even naar de wc. Faya heeft na de eerste parcoursen haar plek bij mama verruild voor een plek tussen Jesse en Yara in, helemaal vooraan. Het zekeren doen ze allemaal goed. Faya in haar element met behulpzame Jesse voor haar en Yara erachter. Op parcours 5 breekt er echter even lichte paniek bij haar uit. De staaldraad hangt zo hoog dat ze er niet bij kan en daarna zitten haar karabinerdraad en veiligheidsdraad in de knoop en raakt ze in paniek. Alle volwassenen zitten achterin dus moet ze het doen met Jesse en Yara. Ondanks het gegil en gehuil van Faya blijven zowel Jesse als Yara opzienbarend rustig. Ze doen er alles aan om Faya te helpen en tot bedaren te brengen. Dit lukt uiteindelijk! Parcours 5 was moeilijk! Maar eind goed, al goed. Parcours 6 doet Joerie met Jesse en Yara, want die willen beiden nog aan de lianen zwaaien en dat kan alleen maar als je groter bent dan 1.50 meter. De rest doet de makkelijkere variant van parcours 6.
Om half vijf moeten we nog aan het laatste tokkelparcours beginnen. Hoog in de bomen klimmen we en moeten we wel een half uur wachten voordat we verder kunnen. Er hangt namelijk iemand vast die geholpen moet worden. Het is hoog, maar als het tokkelen begint, zien we de meesten van ons weer lachen. Jeroen heeft met z'n rugklachten -die maar niet minder worden- de hele dag meegedaan ondanks de steeds aanwezige pijn.
De paniek bij Faya, de angstige gezichtjes van Nyah, Jesse en Yara die toch maar niet de hoogste klimwand kiezen, moedige Tara....de hele dag grenzen verkend en eroverheen gedaan. We did it! Een lekker ijsje als beloning.
Het is wederom laat als het avondeten klaar is. Gebakken aardappels van de skottelbraai, speklapjes van tante Natalie op de bakplaat en wat groenten. Een potje poker en iedereen is doodop!
Op naar een volgende mooie nieuwe dag, maar eerst genieten van een welverdiende nachtrust!
Liefs,
Bianca
31 Juli 2015 - 19:08
Marion:
Klinkt allemaal heel spannend! Liefs uit Delft -
31 Juli 2015 - 22:46
Thea:
Klikt zeker weer fantastisch ,op voor een nieuwe dag met andere activiteiten .,
Geniet ervanXx -
01 Augustus 2015 - 16:16
Wil:
Hoi komen snel naar jullie om ook de film te zien en de verhalen van de kids
Genieten van alles maar ook van de uitdagingen
Liefs