Lekker in de sneeuw! - Reisverslag uit Termignon, Frankrijk van Bianca Poppelaars - WaarBenJij.nu Lekker in de sneeuw! - Reisverslag uit Termignon, Frankrijk van Bianca Poppelaars - WaarBenJij.nu

Lekker in de sneeuw!

Blijf op de hoogte en volg Bianca

15 Februari 2015 | Frankrijk, Termignon

Het is kwart voor acht als de wekker gaat! Op tijd eruit. Nyah en ik hebben namelijk om 9 uur onze eerste skiles. Samen met Nyah loop ik al kletsend naar de bakker. Daar aangekomen is het nog heerlijk rustig. We kiezen wat lekkers uit voor het ontbijt. Baguette, croissants, chocoladebroodjes en een appelflap-achtig iets voor Yara. Het zonnetje schijnt al in de bergen. Heerlijk zo buiten omringd door de bergen in de sneeuw.

Gisteren is de rest van de reis voorspoedig verlopen. Eigenlijk zo voorspoedig dat we om vijf uur de auto hebben stilgezet om te slapen. Anders zouden we wel erg vroeg aankomen. Na een uurtje of twee weer verder gereden. Skipassen opgehaald en ingecheckt bij de receptie rond elf uur. Gelukkig was ons appartement al klaar anders hadden we tot drie uur moeten wachten. Snel de skispullen naast de deur opgehaald en wat gegeten. Het appartement is schoon en klein. Enige nadeel: er waren rokers voor ons geweest bah, dus luchten.

De kids konden niet wachten om de ski's onder te binden. Heerlijk! Dus met de stoeltjeslift een bergje op en oefenen maar. De skipassen werken nog niet maar dit was een prima alternatief. De eerste keer voelt wat onwennig maar Jesse en Yara hebben hier geen last van. "Het is net als fietsen", zei hij al. En ik moet zeggen dat hij het ook erg goed deed.

Terug naar vandaag.... skiles.
Een drukte van jewelste als we ons appartement uit lopen. De skischool is een paar passen van ons appartement verwijderd. Effe uitzoeken hoe het werkt. Kinderen kleurtjes, volwassenen groepsnummers. Al snel blijkt dat ons plannetje niet doorgaat. Nyah en ik apart les maar dat is ook goed. Joerie gaat met de twee oudsten met de stoeltjeslift helemaal omhoog. De Fransen staan niet altijd bekend om hun vriendelijkheid, maar na dag 1 heb ik al heel wat aardige en behulpzame Fransen ontmoet. De skileraar kan wat Engels, met de nadruk op wat. Hij is jong en leuk! En de rest van m'n clubje zijn Franstalige dames die met mij in het Engels communiceren. Met m'n ogen zoek ik Nyah.... Ach germ.., hals over kop niet samen en haar juf praat geen Nederlands. Ach ja, komt goed. Er blijken gelukkig wat meer Nederlandstalige kinderen bij te zitten. En telkens als mijn ogen haar vinden, zie ik dat ze het goed maakt. De juf doet haar best voor haar. Komt naar me toe om wat Nederlandse woordjes te vragen.

Ik voel me prima, kan goed mee met de groep. Na 2,5 uur krijg ik een ander groepje voor morgen. Met een goed Engelssprekende leraar en wat Nederlanders. Met Joerie loop ik naar de bakker rond het middaguur en vertelt hij enthousiast over zijn ervaringen met Jesse en Yara. Hij moet hard werken om ze bij te houden.

Meteen na de lunch staan we om half 1 weer meteen op de ski's. Met z'n allen nu naar boven voor een blauwe route. De zekerheid die ik had slaat om in onzekerheid. Tja, wat doe je aan dat gevoel? Op een slakkentempo kom ik beneden. Jesse en Yara zijn allang beneden. Waarom ga je nu niet sneller mam? Nyah doet het maar is ook ietwat angstig soms. Maar we komen de berg af. Beneden aangekomen laten we Joerie met Jesse en Yara gaan... rode piste is het doel. Ik ga met Nyah naar boven om een groene piste te doen. En die...die gaat dan wel weer heel langzaam. De rode piste bevalt goed. Morgen helemaal rood wordt er besloten. Nyah en ik doen nog wat heuveltjes. De warme zon van vanochtend heeft plaatsgemaakt voor wat koudere lucht. Om vier uur besluiten de kids het, na 3,5 uur, voor gezien te houden. Ik ga met Joerie nog een keer naar boven om blauw te doen. Onderweg is iemand van de piste afgeraakt en wordt met een slee naar beneden vervoerd. Dan maar beter voorzichtig, denk ik.

De kids hebben genoten. Ervaringen worden aan tafel uitgewisseld. De GoPro filmpjes worden bekeken. Conclusie; ondanks 1 jaar niet skiën gaan de twee oudsten en Joerie heel goed. En voor Nyah en mij is het goed dat we les hebben.

Het avondmaal wordt bereidt en we zitten met rode wangetjes aan tafel. Tussen de zes en zeven uur op de ski's gestaan, das best vermoeiend.
Spelletje kolonisten kaartspel met vijven. Jesse wint voor de tweede dag op rij. Kids nog effe op de wifi en een spelletje op de iPad. In bad en lekker niets doen. O, er roept er nog eentje dat we zo een potje Yathzee gaan doen. Dag 1 zit er bijna op!

• 16 Februari 2015 - 19:19

Aanwaaitante:

Lieve allemaal, wat een heerlijkheid lees ik weer allemaal! Geniet van elkaar en een dikke Delftse kus van ons

• 16 Februari 2015 - 19:27

Oma:

Goed van jou en Nyah morgen durf je meer alles op je gemak,
    Als jullie er van genieten is het al goed.
    En Joerie Jesse En Yara doen het alsof het vanzelf gaat lees ik ,
    Knap van ze .dikke kus

• 16 Februari 2015 - 20:00

Opa Poppelaars :

Wat leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.
    Volgens mij gaan ook Nyah en Bianca voor a.s. vrijdag de rode piste af.
    Heel veel plezier en voorzichtig. Houdoe en voor eenieder een dikke kus.
    P.s. Voor de deur lagen weer veel bladeren!!!!!