M'n allesies
Blijf op de hoogte en volg Bianca
17 Juli 2015 | Spanje, Pals
Onze vakantie samen begint vandaag. Jesse en Yara zijn al 1,5 week vrij. Jesse lekker gevoetbald met vrienden, Yara afgelopen maandag dagje Efteling met vriendinnen en Nyah, jij genoot van de laatste dagen op school. Iedere dag ga je er met zoveel plezier heen!
Het begin van de week was regenachtig en Jesse, jij hebt je de afgelopen dagen verveeld. Effe lamballen, effe op de iPhone, effe MTV kijken, gewoon hangen, de hele dag door en na drie van zulke dagen geef je aan dat het nu wel weer mag stoppen met regenen zodat je kunt gaan voetballen. Actie ondernomen voor een bijbaantje en je mag na onze vakantie op gesprek komen. Je tweede gesprek. Eerder bij Jumbo afgewezen, omdat je te weinig uren kon werken.
Het rapport van jou, Nyah, is dinsdag al opgehaald. Samen met tante Natalie heb je iets geknutseld dat je kunt geven naast het gekochte cadeau. Je bent erg blij met de groepsindeling en je nieuwe leerkrachten juf Bregje en juf Linda. Dit was voor jou een schot in de roos. 1,5 week geleden kwam jij thuis: "Mam, ik denk dat ik bij juf Bregje kom". "Hoezo denk je dat?", vroeg ik. "Nou mam, omdat ze me bij het buitenspelen bij naam riep". "We zullen zien, rustig afwachten", zei ik. En je had gewoon gelijk! Op een of andere manier ben jij heel sensitief, voel je bepaalde dingen. Als ik niet lekker in m'n vel zit of met m'n gedachten ergens anders ben, ben jij degene die het opmerkt. Altijd eigenlijk, zo typisch. Je benoemt het ook altijd en ik zeg soms "nee, niets aan de hand" maar dan heb je wel gelijk denk ik dan achteraf. Ik zal proberen erop te letten jouw gevoel niet meteen weg te wuiven. Is een soort automatische reactie van me. Maar ik moet het naar jou toe eigenlijk erkennen omdat dat je sterkt in het vertrouwen op je gevoel, want jij voelt goed. Het is niet omdat je niet mag weten wat er dan is namelijk.
Fijn jaar gehad geef je zelf in het jaarboek van groep 7 aan. In het begin durfde je niets aan meneer Will te vragen maar later wel schrijf je ook eerlijk op. Heerlijk! Juf Nellie is gewoon het hele jaar lief. Je zit bij je verkering Pieter en bij Lotte, Sanne, Iris, Britt en Indy waar je een prima jaar mee hebt. Geen hoofdpijn, eenmaal huilend thuis door een broek aftrek-incident met Lotte en Iris waar je je een beetje in het nauw gedreven voelde, waar we verder richting school geen aandacht aan hebben geschonken en is overgewaaid. Meneer Will heeft het wel opgeschreven voor de overdracht. Je hebt keihard gewerkt net als altijd en dat resulteert in een 10 voor getallen op je rapport en ook de andere cijfers zijn keurig. Met die 10 ben je heel blij en terecht. Nog belangrijker voor houding en gedrag allemaal goed-jes dus super. Voor ons is het meest belangrijk dat jij geen hoofdpijn hebt en je lekker in je vel zit en jezelf bent. Dat is de boodschap die wij op school hebben meegegeven omdat we hopen dat als jij je lekker in je vel voelt de balans in je lichaam goed blijft. Die boodschap is wel overgekomen, want tijdens het overdrachtsgesprek begint meneer Will daarmee. Ook hebben we aangegeven, net als in het rapport van Kempenhaeghe wordt geadviseerd, dat we max een TL advies wensen omdat we liever hebben dat je groeit van succesverhalen. Dat vinden we beter bij je passen. Maar we hebben je wel gezegd dat als jouw resultaten hoger blijken, jij doorslaggevend bent. Wij kunnen alleen begeleiden en adviseren, jij moet het doen. NF1 is eigenlijk bijna altijd op de achtergrond
en soms eventjes op de voorgrond als je weer eens een testje of onderzoek moet doen. Voor jou de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het natuurlijk niet. Deze week vier jaar geleden veranderde er iets, de onbezorgdheid verdween plots en is nooit meer teruggekomen. Al gaat het ermee dealen tot dusver prima......de onzekerheid blijft.
Het is zeven uur, we zijn zes uur onderweg, veelal in de file die vooralsnog al zorgt voor een vertraging van twee uur.....36 graden buiten. Maar Spanje, we komen eraan!
Yara, jij bent mevrouw snep de laatste dagen. Ik geef de schuld maar aan de hormonen maar jij kan momenteel zo bot uit de hoek komen. Positief verwoorden valt niet altijd mee. Dus moeten we 'spiegelen'. Je bent een lekker ding, zo duidelijk een eigen mening. Zie het evenbeeld van mezelf in jou met leren, met hoe je zaken aanpakt, met hoe je denkt. Zelfs met je snep. Zon zin had je deze week om met je vriendinnen naar de Efteling te gaan. De Baron, een nieuwe achtbaan, is net open. Rond de avond is er storing staat op nu.nl. We krijgen je niet te pakken dus denken dat je erin zit. Als jij je telefoon ziet en het aantal gemiste oproepen, besluit je toch maar terug te bellen. Niets aan de hand. Je hebt ondanks het mindere weer een topdag. Dinsdag naar de ortho. De voortanden van jou en Nyah moeten nog naar elkaar toe, daar wordt nu aan gewerkt. Je hebt je doel op school bereikt: een 8 of hoger gemiddeld behalen. Het is maar liefst een 8,1 gemiddeld geworden. We hebben samen vorige week na het zien van je punten in Magister al een vreugdedansje in de huiskamer gedaan. Waarom? Omdat je die 8 zo graag wilde behouden. Maar nu, na het ophalen van je rapport vanmiddag, is het officieel. Cum laude van 1atheneum plus naar 2atheneum. Je werd naar voren geroepen voor het in ontvangst nemen van een oorkonde. Jij als enige niet-Talentum kind. Je bent terecht trots op dit resultaat. Allemaal atheneum advies, allemaal g-tjes. Mooi om te zien hoe je hier zo in opgaat. Na even wennen in het begin van het schooljaar, heb jij je draai helemaal gevonden. Ik kan me jou nog huilend herinneren, gewoon omdat je even niet wist hoe je zoveel huiswerk moest handelen. We hebben je nimmer aan hoeven te sporen, nooit geholpen bij plannen. In dat laatste zijn jullie alledrie hetzelfde. Dit regelen jullie zelf perfect.
Woensdag is oma jarig. Jullie eten met papa bij oma Cheo waar jullie met Fleur spelen en helemaal in jullie sas zijn. Natalie en ik halen oma op van haar werk als verrassing. Een hapje eten bij Merlijn. Als verrassing komen jullie met papa, Jeroen, Faya en Tara om acht uur, als we klaar zijn met eten, voor een uurtje bowlen. Oma had dit niet verwacht en wordt er een beetje emotioneel van. Zo verdiend, na een zwaar half jaar op het werk. Drie, vier dagen per week werken, het huishouden, oppassen, ze doet het allemaal maar.
Inmiddels is het half tien s avonds en zijn we 196 km verwijderd van het hotel waar we overnachten en vertelt Yara dat ze zichzelf al ziet zitten in haar PUC sweater aan een tafel voor de tent met een zak chips. En dat ze 10 kg zwaarder terugkomt van al het snoep en chips. Dan gaat het over het beheersen van de Franse talen. Ik weet echt niet veel, roept ze. Maar meteen erachteraan: je m'appelle Yara, je suis treize ans. Nou, dat komt wel goed. Jesse zegt niet veel meer te kennen. En Nyah begint: je suis neerlandais, je parle un petit peu francais. Haha die slimmerd! Laat hier effe zien dat ze ook Frans kan praten. De hit van deze zomer van de Tilburgse Kenny B. Goed zo Nyah!
Jesse, jij bent dit jaar zo gegroeid. Niet fysiek, maar in besef dat sommige dingen moeten, emotionele groei. Je puberbrein heeft nieuwe verbindingen gevonden denk ik. Hard gewerkt. Vooral na het UVT bezoek is er geen discussie meer over leren. Het waren er al niet veel, maar nu neem jij je verantwoordelijkheid. School blijft saai, maar je doet wat je moet doen. Deze week kwam je thuis en was je Iris tegengekomen. Als je even niet weet hoe of wat, begin je te praten. Verliefd nee, maar vind haar wel leuk. Nog afspreken voor vakantie? Lichte aarzeling. Dilemma; in Spanje voor een vakantieliefde gaan of kijken wat Iris voor je voelt. "Ik weet niet of ze me ook leuk vindt". Dat kan je onderzoeken. Ik opper een biosbezoekje, maar dat vind je te voor een eerste keer. Je bent eruit na een paar minuten; eerst naar Spanje! Altijd goed, vriend. Doe wat jij denkt dat goed is.
Half elf s avonds inmiddels, nog 70 km te gaan. Het is donker en buiten 32 graden. Spanje komt steeds dichterbij!
Samen leuke herinneringen maken! Dit jaar weer met tante Natalie, oom Jeroen, Faya en Tara. En dat vinden jullie alledrie erg gezellig.
Liefs,
Mama
30 Juli 2015 - 07:40
Marion:
Heerlijk weer jou/jullie verhaal te lezen...... Dikke kus uit Delft -
30 Juli 2015 - 11:55
Thea:
Fijn weer om alles mee te beleven.
Geniet ervan xx